Inschrijven Nieuw Lid

Zit je in het eerste leerjaar of ben je al 6 jaar? Dan kun je je inschrijven bij Scouts en Gidsen Baden-Powell Eeklo. Nieuw lid? Je kan je gegevens achterlaten in dit formulier:
https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/lidworden?gr...

DEZE INSCHRIJVING WORDT PAS AANVAARD ALS HET LIDGELD BETAALD WERD!

Inschrijven

In een notendop:

 • Wie? Kinderen geboren voor 31/12/2017 of kinderen in het eerste leerjaar.
 • Wanneer? Scouts is er iedere zaterdag van 14u tot 17u.
 • Waar? Scouts en Gidsen Baden-Powell Eeklo, Sportlaan 25 Eeklo.
 • Hoe? Je kan 2 keer vrijblijvend proberen, daarna moet je inschrijven. Meer info daarover vind je wat meer naar onder!

In welke groep komt mijn kind terecht?

Naargelang je leeftijd kom je in de juiste "tak" of leeftijdsgroep terecht. De takken zijn gemengd, dus jongens en meisjes spelen samen. Soms bereidt de leiding wel eens aparte activiteiten voor.

 • Kapoenen: 1ste en 2de leerjaar
 • Wouters: 3de, 4de en 5de leerjaar
 • Jonggivers: 6de leerjaar, 1ste en 2de middelbaar
 • Givers: 3de, 4de en 5de middelbaar
 • Jin: 6de middelbaar
 • Akabe: kinderen van 6 tot 18 jaar met een beperking
 • Leiding: jongeren vanaf 18 jaar

Wanneer en waar?

Inschrijven bij onze scoutsgroep kan vanaf september, en dat op meerdere manieren!

 • Via deze link: https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/lidworden?gr...
 • Kom langs op onze jaarlijkse startdag! Daar kan je nogmaals alle informatie omtrent inschrijven verkrijgen, en al eens proeven van een scoutsvergadering. De startdag is steeds de derde zaterdag van september.
 • Ofwel spring je op een zaterdag eens binnen in onze bar. Daar kun je voor 14u en na 17u de leiding aantreffen.
 • Tenslotte kun je onze secretaris Jef ook contacteren op secretariaat@scoutseeklo.be of op 0499 21 13 87

LET OP! Een inschrijving is pas volledig als het lidgeld betaald werd!

Eerst eens proeven?

Je mag twee activiteiten proberen vooraleer we verlangen dat je inschrijft en betaalt. Wil je 't eens proberen, kom dan gewoon af, en klamp één van onze leiders of leidsters aan, die grote vriendelijke loebassen die je een schitterende namiddag zullen bezorgen! Tijdens deze twee probeerdagen ben je verzekerd.

We gaan ervoor!

Wanneer je beslist je kind in te schrijven vragen we gewoonlijk het lidgeld te storten op de inschrijvingsrekening van de scouts, met vermelding van Naam, Voornaam, Geboortedatum, Tak. Het rekeningnr. is: BE94 7370 1591 4814. Vroeg inschrijven is belangrijk! OPGELET: een inschrijving is pas geldig wanneer we de overschrijving hebben ontvangen en wanneer we ook de medische fiche/individuele steekkaart digitaal hebben gekregen. Vanaf het moment dat deze twee zaken in orde zijn ben je dus ook pas verzekerd.

Na inschrijving ga je automatisch akkoord met de leefregels van Scouts en Gidsen Baden-Powell Eeklo.

Wakostda?

Het lidgeld bedraagt 55 euro voor een eerste kind en 50 euro voor de volgende kinderen (ongeacht de tak waartoe zij behoren). Voor een halfjaarlijkse aansluiting, als je na 1 maart bij onze groep komt, is het 25 euro. Inschrijven in mogelijk tot half april.

Wie het financieel wat moeilijker heeft, betaalt slechts 25 % van het lidgeld. Dat is dus 13,75 euro. Dit is als je beschikt over een Kom Uit Pas van Stad Eeklo. Dezelfde regeling geldt ook voor de kostprijs van weekends, kampen, uitstapjes...

Het lidgeld werd verhoogd voor het werkjaar 2023-2024, omdat de bijdrage die wij moeten betalen aan Scouts en Gidsen Vlaanderen ("verbond") verhoogd werd. Per lid betalen wij 42.50 euro aan het verbond voor verzekering, groepsadministratie, vormingen... De rest van het inschrijvingsgeld gaat naar onze scoutsgroep zelf, voor onze dagelijkse werking: sport- en spelmateriaal, onderhoud... 

Nog één efforke

Omdat we graag weten wie op kamp allergisch is aan welke leider, vragen we je nog even een individuele steekkaart in te vullen. Dit gebeurt als volgt:

Nieuwe leden:            Invullen van een individuele steekkaart
Via de link bovenaan op deze pagina kan de inschrijving gebeuren.

Trouwe leden:             Controle individuele steekkaart
Alle informatie over hoe digitaal te werk te gaan vindt u via deze link.

Actieve ouders?

Ouders die meer willen dan enkel hun kinderen een prettige namiddag bezorgen, en zelf ook een handje willen toesteken in onze jeugdbeweging, kunnen terecht bij het oudercomité en bij de Helpende handen, een geëngageerde groep ouders die af en toe activiteiten organiseert, en hier en daar een handje toesteekt. Voor meer info hieromtrent kan steeds gemaild worden naar oudercomite@scoutseeklo.be

Een beetje optimaliseren kan nooit kwaad...
Inschrijving, uniform, weekends, kampen,... De som loopt al gauw aardig op, zeker als je meer dan één kind in een jeugdbeweging hebt. Gelukkig zijn er manieren om geld uit te sparen. Je leest er alles over op onderstaande pagina's:

En nu?

Zo, je bent ingeschreven? Wat nu?

Eerst en vooral heb je een uniform nodig. Daarvoor kun je terecht in de Hopperwinkels. In Gent vind je er één vlakbij het station Gent- Dampoort: Antwerpsesteenweg 242, 9040 Gent . Je kan ook steeds online bestellen via de Hopper website.

Zit je in je groeifase, of krijg je thuis veel schoppen? Dan is het misschien beter dat je met een tweedehandsuniform begint. Neem daarvoor een kijkje hier!

Meer informatie over de uniformen vind je hier.

Meer informatie in verband met activiteiten vind je ook op de takpagina's. Ziezo, nu ben je helemaal klaar om deel uit te maken van onze groep. Als je weet wat er allemaal te doen is, en waar en wanneer natuurlijk! Hou daarom de activiteiten in de gaten!

Nog vragen?

Nog iets niet gevonden? Check dan even de FAQs, de vaak gestelde vragen. Of contacteer ons via de contactpagina.

Alvast veel plezier bij de scouts!